TY - JOUR ID - 115844 TI - مروری بر اهمیت وتاثیر کودهای آلی در زراعت زعفران (Crocus sativus L.) JO - مدیریت اراضی JA - LMJ LA - fa SN - 2345-6205 AU - منعمی زاده, زهرا AU - قاسمی, محسن AU - صدرآبادی حقیقی, رضا AD - دانشجوی ارشد AD - استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد. AD - استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 1 SP - 55 EP - 77 KW - زعفران KW - تنش رطوبتی KW - کود دامی KW - کود شیمیایی KW - کشاورزی پایدار KW - مدیریت کودی و تغذیه‌ای DO - 10.22092/lmj.2016.115844 N2 - زعفران(Crocus sativus L.) گران­ترین محصول کشاورزی و دارویی است و فراهمی تعادل عناصر غـذایی نقـش بسـیار مهمـی در گل انگیزی و بهبود رشد بنه­های آن ایفاء می­کند. مصرف کودهای آلی علاوه بر کاهش آلودگی­های زیست محیطی و حفظ تنوع زیستی خاک، به­دلیل آزادسازی تدریجی عناصـر غـذایی نقش مثبتی بر بهبود خصوصیات رشدی و عملکرد این گیاه دارد. با توجه به اهمیت اثر مدیریت حاصلخیزی خـاک بـر عملکـرد گـل این گیاه ارزشمند، مطالعات فراوانی درمورد موضوعات کودی و تغذیه­ای آن انجام شده است. در این نوشتار سعی شده است با نگاهی به پژوهش­های کودی و تغذیه­ای زعفران در گذشته و حال حاضر، مطالعه جامعی در خصوص بررسی اثرات کوتاه مدت و طولانی مدت سطوح مختلف کودهای آلی و دامی بر عملکرد، وضعیت رشد بنه­ها و عملکرد زعفران صورت پذیرد. آنچه در این پژوهش سعی در دستیابی به آن را داریم جمع­بندی توصیه­های کودی مناسب متشکل از انواع مرسوم و جدید منابع کودی است که مبتنی بر پژوهش­های انجام شده به منظور اعمال مدیریت پایدار منابع زیستی و اقتصادی ایران باشد. از آنجـا کـه در منـاطق کاشـت زعفران بویژه در ایران معمولاً محتوی ذخیره رطوبتی خاک نسبتاً پایین است و تنش رطوبتی رخ می­دهد، می­توان از طریـق مصـرف کـود دامی باعث بهبود ذخیره رطوبتی خاک و کـارایی مصـرف نهاده­ها شده و عملکرد را بهبود بخشید و با تولید زعفرانی سالم و ارگانیک در بازار جهانی، سهم کشور را در این تجارت عظیم افزایش داد. UR - https://lmj.areeo.ac.ir/article_115844.html L1 - https://lmj.areeo.ac.ir/article_115844_100c4e4b664ceecfa20e169c2feeddc0.pdf ER -