اثر کاربرد کودهای دامی بر جذب عناصر غذایی دو رقم برنج و برخی ویژگی‌های شیمیایی خاک پس از برداشت

عباس شهدی کومله؛ سیدرضا سیدی؛ مریم فروغی

دوره 10، شماره 2 ، آذر 1401، ، صفحه 237-258

https://doi.org/10.22092/lmj.2022.127395

چکیده
  کودهای دامی به‌عنوان جایگزین مناسب کودهای شیمیایی ضمن تأمین عناصر غذایی گیاه به پایداری اکوسیستم‌های زراعی کمک می‌نمایند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر کاربرد منابع و سطوح مختلف کودهای آلی بر ویژگی‌های شیمیایی خاک شالیزار بود. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور- رشت طی سال‌های ...  بیشتر

مروری بر کاربرد کودهای آلی رایج در کشت و تولید برنج سالم و ارگانیک

عباس شهدی کومله

دوره 7، شماره 2 ، آذر 1398، ، صفحه 143-164

https://doi.org/10.22092/lmj.2019.120552

چکیده
  برخیروش‌های متداول کشاورزی، موفقیت قابل‌ ‌قبولی در استفاده از منابع نداشته و با اتکاء به نهاده‌های مصنوعی موجب ایجاد سیستم­های زراعی ناپایدار، بروز بحران­های زیست‌ محیطی و اثرات منفی بر سلامت انسان و دام گردیده است. این در حالی‌ست که ایمنی غذایی و کیفیت محصولات کشاورزی در بسیاری از نقاط جهان، دغدغه اصلی بسیاری از مردم در طبقات ...  بیشتر