اثر کاربرد کودهای دامی بر جذب عناصر غذایی دو رقم برنج و برخی ویژگی‌های شیمیایی خاک پس از برداشت

عباس شهدی کومله؛ سیدرضا سیدی؛ مریم فروغی

دوره 10، شماره 2 ، آذر 1401، ، صفحه 237-258

https://doi.org/10.22092/lmj.2022.127395

چکیده
  کودهای دامی به‌عنوان جایگزین مناسب کودهای شیمیایی ضمن تأمین عناصر غذایی گیاه به پایداری اکوسیستم‌های زراعی کمک می‌نمایند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر کاربرد منابع و سطوح مختلف کودهای آلی بر ویژگی‌های شیمیایی خاک شالیزار بود. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور- رشت طی سال‌های ...  بیشتر

بررسی عوامل موثر در تثبیت پتاسیم و آمونیوم در خاک، کانی‌های رسی و نقش آن-ها در مصرف کودهای پتاسیمی

سیروس جعفری؛ معصومه پیشگیر

دوره 3، شماره 2 ، اسفند 1394، ، صفحه 121-139

https://doi.org/10.22092/lmj.2016.106148

چکیده
  تثبیت از مهم‌ترین فرآیندهایی است که بر قابلیت دسترسی عناصر غذائی پتاسیم و آمونیوم خاک برای گیاه اثر می‌گذارد. نوع و چگالی بار لایه‌ای کانی‌های‌ رسی، پتانسیل اکسیداسیون و احیاء، درجه اشباع بین‌ لایه‌ای کانی‌های رسی 2:1 لایه با پتاسیم و آمونیوم، غلظت یون‌های پتاسیم و آمونیوم در فاز محلول خاک، تناوب خشک و تر شدن، مقدار رطوبت، پ‌ها‌ش ...  بیشتر

مدیریت بهینه توصیه کودی در اراضی زیر کشت زیره سیاه (Bunium persicum)

سیدمجتبی نوری حسینی؛ حمید رضا ذبیحی

دوره 3، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22092/lmj.2015.103703

چکیده
  زیره سیاهیا زیره کوهی(Bunium persicum)گیاهی چند ساله، علفی دارای غدهاز خانواده چتریان (Apiaceae) و بومی منطقه محدودی از غرب آسیا است که نیمه شرقی ایران را نیز شامل می‌شود.بررسی‌های انجام شده نشان داده است که توانایی خوبی برای تولید زراعی این گیاه ارزشمند در ایران و خصوصا استان خراسان رضوی وجود دارد. نیتروژن، فسفر و پتاسیم از عناصر غذایی اصلی ...  بیشتر