مروری بر پژوهش‌ها و کاربرد کودهای زیستی در زراعت گندم در ایران

هوشنگ خسروی

دوره 9، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 205-220

https://doi.org/10.22092/lmj.2021.355192.276

چکیده
  گندم ماده اصلی در سبد غذایی مردم ایران بوده و تقریباً یک‌سوم از سطح زیر کشت محصولات زراعی در کشور به این محصول مهم اختصاص دارد. مهم‌ترین روش تغذیه گندم، کاربرد کودهای شیمیایی است. با این حال، مصرف نامتعادل و بیش از نیاز گیاه به این کودها، موجب مشکلات زیست‌محیطی می­شود. یکی از روش­های مبتنی بر کشاورزی پایدار برای این حل مسئله، استفاده ...  بیشتر

محرک های رشد گیاهی، نقش آنها در فیزیولوژی گیاه، جذب عناصر غذایی و مقابله با تنش‌های محیطی

سید علی غفاری نژاد؛ فریدون نورقلی پور؛ محمد نبی غیبی

دوره 8، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 47-67

https://doi.org/10.22092/lmj.2020.122310

چکیده
  بهبود کیفیت، پایداری سیستم کشت و کاهش هزینه­های تولید از اهداف کشاورزی نوین است. از طرف دیگر تغییرات اقلیمی در جهان و ایران سبب شده گیاهان زراعی با تنش­های مختلفی مواجه گردند. به­نظر می­رسد مواد محرک رشد گیاهی بتوانند گیاهان را در مواجه با این تنش­ها یاری نمایند. این ترکیبات شامل مواد هیومیکی، عصاره جلبک­های دریایی، اسیدهای ...  بیشتر

ازتوباکتر و نقش آن در مدیریت حاصخیزی خاک

هوشنگ خسروی

دوره 2، شماره 2 ، اسفند 1393، ، صفحه 79-94

https://doi.org/10.22092/lmj.2015.101241

چکیده
  ازتوباکتر باکتریگرم منفی، هوازی، شیمیوارگانوتروف  در اشکال میله­ای، کروی و بیضوی می باشد. این باکتری متعلق به رده گاما-پروتئوباکتری­ها و خانواده سودوموناداسه بوده و هفت گونه دارد. ازتوباکتر فاقد توان اسپورزایی است ولی معمولاً تشکیل کیست می­دهد. گونه‌های مختلف ازتوباکتر از مناطق بسیار گرم و حاره تا مناطق قطبی و در محدوده ...  بیشتر

کودهای زیستی محرک رشد گیاه در ایران: نقاط قوت و ضعف

هوشنگ خسروی

دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، ، صفحه 33-46

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100074

چکیده
  تا به امروز استفاده تجاری و کاربرد در مقیاس وسیع مایه­تلقیح­های افزاینده رشد گیاه در کشاورزی پیشرفت قابل ملاحظه­ای نداشته است. یکی از دلایل این مساله وجود گزارشهای متفاوت و تضاد بین نتایج آزمایشگاهی، گلخانه­ای و مزرعه­ای و عدم تکرارپذیری این نتایج است. این مسائل بیشتر ناشی از تنوع در اقلیم و ارقام گیاهی، ترکیب فیزیکی، شیمیایی ...  بیشتر