تأثیر گلایسین-بتائین و قارچ‌های مایکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی گندم دیم در شرایط مزرعه‌ای

ماشاله حسینی؛ عزیز مجیدی؛ هادی پیراسته‌انوشه

دوره 12، شماره 1 ، شهریور 1403، ، صفحه 81-88

https://doi.org/10.22092/lmj.2024.363124.343

چکیده
  گزارش‌ها بیانگر تأثیر امیدبخش استفاده از قارچ‌های مایکوریزا و گلایسین-بتائین برای بهبود تحمل به خشکی گندم (Triticum aestivium L.) و در نتیجه افزایش کمی و کیفی محصول در شرایط دیم است. بنابراین، آزمایش حاضر، با هدف بررسی این تأثیر به‌صورت آنفارم در شرایط خاک‌های آهکی در منطقه آباده استان فارس در سال زراعی 01-1400 در شرایط مزرعه‌ای اجرا گردید. ...  بیشتر

مدیریت بهینه توصیه کودی در اراضی زیر کشت زیره سیاه (Bunium persicum)

سیدمجتبی نوری حسینی؛ حمید رضا ذبیحی

دوره 3، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22092/lmj.2015.103703

چکیده
  زیره سیاهیا زیره کوهی(Bunium persicum)گیاهی چند ساله، علفی دارای غدهاز خانواده چتریان (Apiaceae) و بومی منطقه محدودی از غرب آسیا است که نیمه شرقی ایران را نیز شامل می‌شود.بررسی‌های انجام شده نشان داده است که توانایی خوبی برای تولید زراعی این گیاه ارزشمند در ایران و خصوصا استان خراسان رضوی وجود دارد. نیتروژن، فسفر و پتاسیم از عناصر غذایی اصلی ...  بیشتر

مدیریت کاربرد پتاسیم برای زراعت سیب زمینی در شرایط آب و خاک شور

امیرهوشنگ جلالی

دوره 2، شماره 1 ، شهریور 1393، ، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/lmj.2014.100080

چکیده
  کاهش کیفیت اراضی زراعی و آب آبیاری در چند سال گذشته در بسیاری از مناطق کشور مشهود بوده و مسلماً این تنش غیر زنده در آینده نیز از جمله چالش‌های پیش روی زراعت‌های مختلف خواهد بود. شوری آب و خاک و خسارت‌های ناشی از آن در کشاورزی از ابعاد مختلف قابل بررسی است. اختلالات فیزیولوژیک در جذب عناصر غذایی از جمله زیان‌های اصلی تجمع املاح محسوب ...  بیشتر