فنی ترویجی
بررسی اجمالی وضعیت حاصلخیزی خاکهای کشاورزی ایران
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 1-15

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100072

چکیده
  این مطالعه به منظور تهیه بانک اطلاعاتی داده­های حاصلخیزی خاک و ارزیابی حاصلخیزی اراضی کشاورزی ایران انجام گرفت. بدین منظور 315 هزار داده مربوط به 50 هزار نمونه خاک تجزیه شده در آزمایشگاههای خاک و آب مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی 30 استان کشور در فاصله سالهای 1381 تا 1391 جمع آوری گردید. نتایج این بررسی نشان داد که چنانچه حد بحرانی ...  بیشتر

فنی ترویجی
شوری زدایی آب برای کشاورزی: ضرورت، اهمیت و محدودیتها
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 17-31

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100073

چکیده
  امروزه کمبود منابع آب مناسب علی الخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک مشکلات متعددی را ایجاد کرده است. اگر چه بیش از 70 درصد سطح کره زمین را آب فرا گرفته است اما شوری بالای منابع آب سبب شده است تا بشر با محدودیتی جدی در زمینه استفاده از این منابع مواجه شود. لذا امروزه شوری زدایی آب بیش از هر زمانی توجه همگان را به خود معطوف کرده است. در بین مصرف ...  بیشتر

فنی ترویجی
کودهای زیستی محرک رشد گیاه در ایران: نقاط قوت و ضعف
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 33-46

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100074

چکیده
  تا به امروز استفاده تجاری و کاربرد در مقیاس وسیع مایه­تلقیح­های افزاینده رشد گیاه در کشاورزی پیشرفت قابل ملاحظه­ای نداشته است. یکی از دلایل این مساله وجود گزارشهای متفاوت و تضاد بین نتایج آزمایشگاهی، گلخانه­ای و مزرعه­ای و عدم تکرارپذیری این نتایج است. این مسائل بیشتر ناشی از تنوع در اقلیم و ارقام گیاهی، ترکیب فیزیکی، شیمیایی ...  بیشتر

فنی ترویجی
راهبردهای مدیریتی افزایش کارایی مصرف نیتروژن در کشاورزی
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 47-54

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100075

چکیده
  استفاده از کودهای شیمیایی نیتروژنی سهم قابل توجهی در افزایش تولید جهانی غذا در پنجاه سال اخیر داشته است. با این وجود چالش های زیست محیطی و اقتصادی ناشی از مصرف این عنصر غذایی در کشاورزی لزوم توجه به کارایی مصرف آن را افزایش داده است. بررسی های انجام شده در سرتاسر جهان نشان می دهد که محصولات زراعیقادر به استفاده مستقیم بیش از نیمی از ...  بیشتر

فنی ترویجی
مروری بر تحقیقات کاربرد کودهای دامی دراراضی کشاورزی ایران
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 55-68

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100076

چکیده
  کودهای دامی از دو جنبه اهمیت دارند. اول جنبه بهداشتی آن برای دام و انسان و جنبه بکارگیری آنها یعنوان  سوخت و انرژی، غذای دام و کود حائز اهمیت می باشد. در گذشته به دلایل مختلف از جمله مدیریت توام کشت و کار با دامداری، محدود بودن تعداد دام در دامداریها و نبود کودهای شیمیایی از کودهای دامی استفاده بهینه می گردید. به عبارت دیگر بین ورود ...  بیشتر

فنی ترویجی
مدلسازی تحویل حجمی آب شبکه های آبیاری در سامانه اطلاعات جغرافیایی
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 69-80

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100077

چکیده
  محدودیت منابع آب به خاطر طبیعت خشک ایران، استفاده صحیح و برنامه ریزی برای هر قطره آب استحصال شده را امری واجب و ضروری می نماید. به منظور مدیریت بهینه اطلاعات و دسترسی آسان داده­های شبکه­های آبیاری و زهکشی، استفاده از اطلاعات جغرافیایی که بتواند کلیه داده­های مکانی و توصیفی را طبقه­بندی کرده و به صورت مناسب ذخیره سازی نماید، ...  بیشتر

فنی ترویجی
تاثیر عوامل مدیریتی دیم زار بر میزان کربن آلی خاک در حوضه مرک کرمانشاه
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 81-89

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100078

چکیده
  کربن آلی خاک کلیدی‌ترین عنصر در باروری و کیفیت خاک و حفاظت محیط­زیست به ‌ویژه در مناطق نیمه‌خشک می‌باشد. نقش مدیریت مزرعه و مدیریت خاک در کاربری­های دیم در مخازن کربن آلی خاک در این مقاله مورد بررسی قرار می­گیرد. در کاربری زراعی، الگوی خاک­ورزی و نظام مدیریت بقایا، عوامل اصلی تغییرات میزان کربن­ آلی خاک می­باشند. بررسی ...  بیشتر

فنی ترویجی
نقش خاک در ناپایداری تولید زعفران پس از یک دوره کشت
دوره 1، شماره 1 ، مهر 1392، صفحه 91-98

https://doi.org/10.22092/lmj.2013.100079

چکیده
  ایران با سطح زیرکشت بیش از 73 هزار هکتارزعفران، تولید 254 و صادرات بیش از 125 تن در سال مقام اول تولید دنیا را دارد. زراعت زعفران ایران اغلب در مناطق خشک و نیمه‌خشک به شیوه سنتی در اراضی کوچک و خورده مالکی انجام می‌شود. یکی از مشکلات مهم پیشِ روی زعفران­کاران، عدم باروری خاک به منظور کشت مجدد زعفران پس از یک دوره کشت به مدت حدود سه برابر ...  بیشتر